Jacques de Leeuw prijs

Mick Stender is genomineerd voor de Jacques de Leeuw prijs van 2021.
Jaarlijks ontvangen de twee meest getalenteerde studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) de Jacques de Leeuw Prijs:
– één student van een uitvoerende opleiding
– één student van een docentenopleiding

Aan de prijs is een geldbedrag gekoppeld van 10.000 euro. Een stimulans en een steun in de rug voor verdere studie of als investering in de beginnende carrière. De Jacques de Leeuw Prijs is een bijzondere prijs omdat er geen vergelijkbare prijs is voor studenten aan kunstvak- opleidingen in Nederland.

Stichting Jacques de Leeuw

Stichting Jacques de Leeuw stelt de prijs ter beschikking. Met de prijs wil deze Stichting (onderdeel van uitgeverij Audax) jonge, talentvolle kunstenaars de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen. Ook is het een manier om ambities te stimuleren bij studenten van de verschillende kunstenopleidingen. Daarnaast is het een uitstekende gelegenheid om het talent van FHK in de etalage te zetten.

Unieke kwaliteiten

Voor deze prijs komen studenten met unieke kwaliteiten en ambitie in aanmerking. Studenten die hun talent ook na hun studietijd verder willen ontwikkelen. Elke academie nomineert één student, die in de eindfase van zijn/haar studie zit. Een deskundige jury beoordeelt welke twee van de acht nominaties als het meest belovend kunnen worden beschouwd.